Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Zilver!

Hobbyblog

Daarnet ontving ik een telefoontje van Hans en Dies Wichers dat ZILVER is gewonnen.

Wat is er aan de hand? Wijngaard “De Zessprong” in Joppe bestaat nu enkele jaren en verleden jaar is voor het eerst geoogst.

Het is geen grote wijngaard, 500 druivenstokken met Cabertin (rode druiven) en 500 druivenstokken met Johanniter (witte druiven), maar door de kleinschaligheid is er meer gelegenheid om de druiven te vertroetelen. Toen ik verleden jaar enkele maanden bij huis was, heb ik hen wekelijks geholpen waar ik kon. Snoeien, kietelen, krenten etc. (Dit jaar ben ik weer in de gelegenheid om te helpen.)

Een heerlijke bezigheid in de buitenlucht en tussendoor een lekker koffiemoment en een heerlijke lunch in het bos of in de serre. Ooit had ik gedacht dat een vakantie in Frankrijk op een wijngaard, ’s morgens aan het werk en ’s middags ontspannen, geweldig zou zijn. Nu heb ik die ervaring het hele jaar door als ik wil en vlak bij huis.

Toen er in het najaar geoogst moest worden had ik weer werk en daarom kon ik daar niet bij aanwezig zijn. De allerliefste man steekt ook veel tijd in hulp aan de wijngaard en kon wél helpen met oogsten. De Cabertin rode druiven bleken van een dusdanige kwaliteit dat ze op vat mochten. Nu is het wachten op het totale rijpingsproces. Dat moet wel heerlijke wijn worden. *by the way: ik drink zelf geen druppel alcohol. De Johanniter was goed maar ging niet op vat.

De witte wijn kwam begin van de zomer van de bottelaar. Ik heb een etiket ontworpen voor “Zessprong Wit”, zie elders op de site, en de verkoop ging snel. Er waren 140 flessen beschikbaar en er zijn er nu nog maar 20 stuks over.

1 van de flessen Johanniter 2010 witte wijn: “Zessprong Wit”, is naar Wenen gebracht. Naar de internationale wijnkeuring AWC Vienna 2011 en is daar in de prijzen gevallen.

Je zult zeggen, durf je dat aan met je eerste wijn? Maar de wijnmaker wilde het toch proberen en nu blijkt deze wijn de zilveren status te hebben gekregen. Geweldig! Dat had ik nooit vernomen van de Franse wijn als ik daar ooit zou zijn gaan helpen. Ik mag hier meteen meedelen in de feestvreugde en ik ben erg blij voor Hans en Dies Wichers dat het hen gelukt is met veel liefde en aandacht dit voor elkaar te krijgen.

Jammer voor u dat de wijn nu bijna uitverkocht is, maar de rode wijn komt er aan… en zal ik u eens wat verklappen…

Als die druiven al zo goed waren dat ze op het vat mochten als enige van alle toeleveranciers van druiven, dan moet het eindproduct toch geweldig zijn!

M.K. Peta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram