Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Vermist in Zwiep

Hobbyblog

Vermist in Zwiep (fictie 1996) (deel 1)

Wat is Zwiep? Zwiep is een buurtschap/dorp bij Lochem.

Zwiep is voornamelijk bekend om de aanwezigheid van Witte Wieven. Van die enge broodmagere vrouwen die in witte mist-achtige sluiergewaden de bossen van de Lochemse Berg onveilig maken. Nou ja, onveilig, dat nou niet meteen, maar je moet ze niet kwaad maken die dames. Want als je dat doet, dan kan het er behoorlijk gaan spoken.

In Zwiep woont de familie Postel.Deze familie heeft al jaren een bakkerij. Een van de laatste bakkers had als hobby het bewerken van hout. Hij kende natuurlijk de verhalen van de Witte Wieven en liet zijn fantasie los op het hout. Hij maakte witte Wieven en hij begon met het organiseren van Witte Wieventochten in de nachtelijke uren. De bakkerij breidde zich uit met een speeltuin geheel in Witte Wieven stijl en een uitspanning waar het goed toeven is.

Op een weekend met de kinderen van een gymvereniging   kwam ik in aanraking met de uitwerking die de tocht had op kinderen. Ze waren er helemaal van ondersteboven en ik besloot een spannend verhaal te schrijven over een paar kinderen die in aanraking komen met drie Witte Wieven. Zij denken dat het jongens zijn die met een laken over zich heen door het bos lopen om het verhaal van de bakker kracht bij te zetten. Ze willen ze ontmaskeren, maar dan blijkt het opeens heel anders in elkaar te zitten.

 

Ons tweetal verdwijnt en is langdurig vermist. Ze zijn het laatst gezien in Zwiep!

boekomslag Vermist in Zwiep

 

Het boek is klaar (28-09-2014), en te koop bij Bol.com voor 15 euro voor de paperback en 5.95 voor het e-Book (vanaf 15-10.2014).

presentatie Vermist in ZwiepOp 28 september 2014 vond de boekpresentatie plaats bij Wijngaard “De Zessprong” in Joppe.

Hieronder staat een korte omschrijving van mijn boek:

Djim van 11 jaar palmt Sander van 10 in tijdens het kampweekend van hun gymclub. Djim wil niet op kamp, dat is stom! Sander is verlegen en heeft geen aansluiting bij de anderen. Hij doet liever niet mee aan de pesterijen van Djim, maar dan heeft hij niemand meer. Zo gaat het al snel van kwaad tot erger en dan besluit Djim dat ze tijdens de nachtelijke tocht met bakker Postel, van uitspanning “De Witte Wieven” in Zwiep, de Witte Wieven gaan ontmaskeren. De tocht verloopt rustig, niemand heeft last van de pestkoppen en niemand vermist ze die nacht. Djim en Sander bevinden zich dan al lang in een hol onder de grond. En veilig is het daar allerminst. Er zijn steeds instortingen en de aanwezigheid van drie Witte Wieven maken het er niet prettiger op. Sander houdt het niet lang vol, hij is bang en ziek. Djim werpt zich nu op als beschermer van Sander, maar kan onder de grond ook niet veel uitrichten. Bakker Postel begint te vermoeden wat er gebeurd is met de jongens als die uiteindelijk vermist zijn. Maar wie zal hem geloven? Moet hij de politie inlichten? En wat doen die vrouwen steeds op zijn uitspanning? Hij gaat op onderzoek naar het bestaan van de echte Witte Wieven.

M.K. Peta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram