Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Tekst Uithangboek

Hobbyblog

Tekst in het uithangboek.

Op slechts een steenworp afstand van de kruitkelder, die pas recentelijk haar geheime, eeuwenoude bestaan had prijsgegeven, en de historische Cabinetgracht, ontdekten Joop en Margreet Keijzer “Het Derde Cabinet”.

Hoe bijzonder was de vondst…

 

De kruitkelder waarnaar ik verwijs bestaat echt. Niemand was zich bewust van het feit dat deze kruitkelder in de bodem van dit gedeelte bevond. Het was nergens beschreven en ook de archeoloog was zeer verrast.

Toen de bodem archeologisch zou worden onderzocht gaf ik aan enkele mensen aan dat men nog een oude muur zou vinden waar niemand van te voren het bestaan van zou weten.

Men vroeg mij of dat een vertraging van de bouw zou gaan betekenen? Ik gaf aan dat de archeoloog pech had dat ze er niet van wisten, er geen tijd voor onderzoek meer voor was en dat het zand er misschien weer overheen zou gaan.

Ik had gelijk, men wist niets van het bestaan af. Men ontdekte het te laat, en de bouw moest verder, dus in feite zand erover. Maar dit was historisch gezien zo´n geweldige vondst dat men besloot om deze kruitkelder gedeeltelijk zichtbaar te maken en af te dekken met een glasplaat. Het is nu te zien in de parkeerkelder tegenover ons huis. Dus op een steenworp afstand…

(De diashow begint in een ogenblik)

[fgallery id=11 w=450 h=385 t=0 title=”Kruitkelder”]

M.K. Peta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram