Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Trafo´s

Hobbyblog

Trafo´s of elektriciteitshuisjes.

Niets, helemaal niets had ik met trafo´s en elektriciteitshuisjes. Ja, natuurlijk wel in de zin van nuttige dingen omdat ook ik graag van een normaal werkend elektriciteitsnet gebruik maak.

Maar wist ik dat wel zeker, dat ik niets met dit soort straatmeubilair had? Want toen we tijdelijk in Lochem woonden en langs een oud elektriciteitshuisje reden werd mijn blik getrokken naar zo´n echt solide bouwwerk. Een uit steen opgetrokken huisje, vierkant, niets bijzonders… maar waarom werd dan toch mijn blik naar dit huisje getrokken?  Geen idee, maar het maakte me blij het huisje te zien.

We reden gewoon door, maar wel met een glimlach om mijn lippen. En telkens wanneer we die maanden dit huisje passeerden reed ik er met een glimlach aan voorbij. Opeens ontdekte ik een ander elektriciteitshuisje. Ook oud, ook uit steen opgetrokken, nu met een speciaal dakje. En voor ik het in de gaten had zag ik overal van deze oude bouwsels. Soms verweerd, vaak nog in tact. Zouden ze eigenlijk nog gebruikt worden?

Ik woon nu in de binnenstad, ik zie hier geen oude stenen elektriciteitshuisjes, slechts van die grijze of groene kasten, en langs de weg naar mijn werk is het me niet opgevallen. Gisteren reden we de stad uit richting Doetinchem en ja hoor, opeens zag ik er weer één. Meteen zat ik te stralen. Waarom? Ik stap niet uit de auto, ik loop er niet omheen, ik heb zelfs geen werkgerelateerde interesse.

Wat moet ik er mee? Het zal me misschien wel eens duidelijk worden, maar voorlopig moet ik er maar gewoon van genieten zonder me dat af te vragen.

Ik wilde een paar foto´s aan deze column toevoegen en was aan het googelen. Ik vond niet zozeer die oude huisjes die ik bedoel, maar wat een prachtige kunstwerken zijn er gemaakt door buurtbewoners van een onooglijk trafo of elektriciteitshuisje.  Ik wil ze u niet onthouden. Maar ze moeten niet met de airbrush aan die huisjes komen waarvan ik vrolijk word.  Er zitten prachtige kunstwerken tussen. Of ze mooi in het straatbeeld staan is weer wat anders, maar het ziet er verzorgd uit. Beter dan graffiti leuzen en tags.

In het tweede blokje is te zien welke trafo huisjes ik bedoel. Je ziet ze vaak in het veld of in een bos staan. Let er maar eens op. En maak er een foto van en stuur hem op. Van alle foto´s maak ik dan weer een slideshow. Benieuwd wacht ik de reacties af.

M.K. Peta

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram