Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Tandarts 2

Hobbyblog

Zo waar kreeg ik het er afgelopen week met mijn moeder over, en zo had ik de mogelijkheid om eens te vragen hoe het zat met het project van Dr. Martha de Boer.

Het blijkt dat deze ontzettend aardige vrouw op de lagere school die tegenover ons huis lag en waar wij allen onderwijs hadden de eerste klas voor haar studie nam. Ze bekeek alle gebitten en nam daar toen de meest interessante uit.

De ouders van deze kinderen werden benaderd en gevraagd of hun kind deel uit mocht maken van haar afstudeerproject. Mijn ouders vonden het goed en mijn moeder vertelde me dan ook dat ze veel contact hebben gehad met deze alleraardigste dame die al een beetje op leeftijd moest zijn toen ze deze afstudeeropdracht deed. Want ik herinner me haar met opgestoken haar.

 

Mijn gebit was dermate interessant omdat ik vooruit staande tanden had.

Zij wilde laten zien dat met eenvoudige middelen deze tanden weer rechtgezet konden worden.

Ik herinner me nog dat ik ´s morgens voor ik naar school ging en ´s avonds na het eten, een half uur met een potlood tegen mijn tanden moest drukken om ze weer op hun juiste plek te duwen. De tanden stonden door duimzuigen in mijn jongere jaren naar voren.

Het hele project is gelukt, natuurlijk mede door mijn eigen doorzettingsvermogen dat ik toen al ten toon spreidde.  Ik ben er nu natuurlijk nog dankbaar voor. In mijn tijd, 50 jaar geleden, ging je niet naar een orthodontist voor zoiets.

Mijn jeugdangst voor de tandarts kwam zeker niet door de afspraken bij haar en haar team. Ik heb me altijd veilig gevoeld.

Mijn moeder vertelde dat Martha de Boer ook thuisvisites aflegde en dat ze zelfs een uitnodiging hadden gekregen om naar de verdediging van haar afstudeerscriptie te gaan.

Zo heeft deze vrouw niet alleen in mijn leven iets toegevoegd, maar ook in dat van mijn ouders.

Misschien zijn technieken van nu wel onderbouwd met resultaten uit haar afstudeerproject, en voegt het ook iets toe in het leven van anderen.

M.K. Peta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram