Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

De Stentor editie 23 juli 2007

Hobbyblog

Ciske Sipman wint Vordens Songfestival met Aretha Franklins ‘Think’

Auteur: door Henk Waninge |   maandag 23 juli 2007 | 08:06 | Laatst bijgewerkt op: maandag 23 juli 2007 | 08:51

VORDEN – “Het is jullie feestje. Wij zingen eerst, jullie zingen daarna. Let’s go Vorden,” roept een van de leden van The Wavers.

Daarna schalt Do wah diddy diddy van Manfred Mann uit 1964 door de luidspeakers. Het heeft even geduurd maar het publiek begint even voor tienen los te komen bij het Vordens Songfestival, dat zaterdagavond voor de vijfde maal werd gehouden.

Reeds om half negen verzamelt zich een grote menigte voor Hotel Bakker, waar een enorme feesttent op de parkeerplaats staat. Het lijkt er op of heel Vorden is uitgelopen, jong en oud lopen staan broederlijk naast elkaar.

Links en rechts wordt gemompeld dat sommige deelnemers aan het songfestival erg zenuwachtig waren. Dat valt te begrijpen. Op zo’n avond, als broers, zusters, ooms, tantes, de buren, kortom het hele dorp, er zijn, wil je niet afgaan. Als dat dan toch moet gebeuren, dan maar in Noord-Groningen of Zuid-Limburg, waar niemand je kent, maar niet uitgerekend in Vorden.
De toegestroomde menigte, zeker een paar duizend man, laat de klanken van duo Duyn gelaten over zich heengaan. Alleen bij Hazes’ ‘n Beetje Verliefd’ beginnen sommigen zachtjes mee te deinen met blikken die verraden dat ze ook ooit wel eens een beetje verliefd zijn geweest.
Even na negenen is het zover, de boerenrockers van Kas Bentjen betreden het podium. Nadat de begeleidingsband, compleet met blazerssectie en achtergrondzangeressen op geestige wijze is geïntroduceerd door presentator, showman en zanger Hans Krabbenberg, stapt de eerste ‘gladiator’ in de arena; klaar om de wereld te veroveren, te beginnen bij Vorden.

Alle deelnemers, vocalisten dan wel groepen zingen een nummer en dat is wel zo aardig als je van afwisseling houdt. In snel tempo komen Margreet Keijzer met ‘I will survive’ (Gloria Gaynor), Antoinet de Jong met ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’ (Corry), The Wavers met ‘Do wah diddy diddy’ en Cordrik van der Meulen met ‘Ik kan het niet alleen (De Dijk) voorbij. Laatstgenoemde hoeft het inderdaad niet alleen te doen, hij krijgt de halve tent mee. En zo gaat het maar door, in totaal gaat het om zestien acts.

Aan de jury de zware taak een oordeel te vellen. Uiteindelijk komt om half een ‘s nachts de uitslag van het Vordens Songfestival. And the winner is…..Ciske Sipman. Haar interpretatie van Aretha Franklins ‘Think’ vindt de jury – unaniem in zijn oordeel – het beste van wat het die avond gezien en gehoord heeft.

Ciske is daarmee de opvolgster van Merel van Laake, die vorig jaar won. Tweede wordt het duo Madge Clarke en Manou Boekelder uit Ruurlo met ‘It takes two’ en derde de al eerder genoemde Van der Meulen uit Vierakker met ‘Ik kan het niet alleen’. Alle deelnemers belanden weer op het podium waarbij de winnares ‘Think’ nog een keer vertolkt.

Het bleef nog lang onrustig in het dorp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram