Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Songfestival 2007 / Vorden

Hobbyblog

Al enkele jaren verzorgde Kas Bendjen uit Vorden het songfestival in diezelfde plaats.

Je kon je opgeven ergens in januari en de uitvoering was in de zomermaanden in de tent tegenover hotel Bakker.

Het was mijn wens om een keer mee te doen, maar de aanmeldingen gingen zeer snel en was al snel gesloten. Had je niet goed opgelet, dan was je al te laat!

In december 2006 besloot ik de krant extra in de gaten te houden, ik wilde er als de kippen bij zijn.

En toen dan ook in januari 2007 het bericht in de krant verscheen dat je je weer kon opgeven (er mochten nooit meer dan twee acts van buiten Vorden meedoen) heb ik me onmiddellijk aangemeld. Ik was op tijd! Ik kon opgeven wat ik wilde zingen en kwam met suggesties. Uiteindelijk hebben we in overleg gekozen voor: “I Will Survive” van Gloria Gaynor.

Ik gaf het lied een eigen draai en dat viel ook bij de band in goede smaak. Kleding was het volgende item. Ik maakte een galarok van een soort goudbrokaat en zocht daar een topje en jasje bij.

Op de dag zelf hadden we ‘s middags een generale repetitie en pas tegen de avond zouden we te horen krijgen hoe de volgorde van optredens zou zijn. De winnaar van het jaar daarvoor zou de openingsact zijn. Gezien het lied dat ik neerzette is er voor gekozen om mij daarna te laten optreden, een stevig nummer dat stond!

Het was erg leuk om te doen en ik heb erg genoten. Hier kwam een jarenlange wens uit. Jammer genoeg heb ik nooit een geluid- of video-opname te pakken kunnen krijgen.

 

 

 

 

 

Lees hier de krantenartikelen.

M.K. Peta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram