Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Schrijven is een hobby

Hobbyblog

Schrijven is een hobby waar ik helemaal in op kan gaan.

Het is heerlijk om in een wereld die je zelf creëert rond te wandelen en de karakters, die daar rondwandelen met jou, ontmoet en leert kennen.

Vaak zien ze je niet, gaan ze hun eigen weg en noteer je wat ze meemaken. Een andere keer weten ze donders goed dat je over hun schouders meekijkt en dan nemen ze je graag bij de hand om je in hun wereld rond te leiden. In hun wereld, ja… want dan blijk niet jij de bedenker te zijn, maar de toeschouwer die wordt meegevoerd in de belevenissen van hen die graag willen dat hun verhaal wordt verteld.

Hoe verrassend was het dan ook dat ik werd meegenomen naar China door Li-Han en zijn voorouders in het verhaal de Waterverzamelaar. Ze schotelden me een verhaal voor waarbij een tsunami China flink zou schaden. Door de Waterverzamelaar werd het gevaar afgewend. Zelf had ik nog nooit van een tsunami gehoord.

Mensen om me heen ook niet. Ik plaatste het verhaal op het internet, het is toch zonde dat niemand het anders leest… En enkele weken na plaatsing schudde de wereld wakker. Men wist nu wat een tsnuami was.

Het was heel vreemd om te beseffen dat ik al in die wereld was meegenomen en kennis gemaakt had met dit natuurgeweld. De krant besteedde aandacht aan dit bijzondere feit.

M.K. Peta

info@pigontheattic.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram