Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Pudding 9

Hobbyblog

De laatste twee personen moeten nog gekleid worden. De hoofden heb ik al. Nu moet ik aan een nieuw stuk klei beginnen. Helaas kon ik onlangs de klei die ik tot nu toe gebruikte niet meer vinden. Ik was bij de HEMA en ik wil de klei eens uitproberen die ze daar verkopen. De klei voelt mooi soepel aan en ik begin de man te modelleren. Als ik de volgende dag naar het voorlopige resultaat kijk, zie ik dat het hoofd niet wil hechten aan de romp. Omdat die van een andere kleisoort is gemaakt? Ik weet het niet. Het is wel frustrerend, ik heb al niet veel tijd om met deze hobby bezig te zijn en als dan het materiaal niet werkt is dat zo jammer.

Op Facebook heb ik een project gezien van klei. Ik besluit om dan maar eens zo´n project uit te proberen met die klei. Als ik het daar wel voor kan gebruiken, dan kan ik misschien mooie objecten maken die in mijn diorama´s passen.

Wat heb ik nodig: een paar plastic flessen en de klei. Ik ben een uur of drie herlijk bezig. De klei laat zich hechten op de plastic ondergrond en ik krijg er lol in. Zal dit dan wel werken met de klei? De volgende dag kom ik op mijn werkkamer en zie een teleurstellend resultaat. Alles zit gebarsten op de plastic ondergrond. Wat is er mis? Was het laagje te dun? Ik ben direct naar de winkel met hobbyartikelen gegaan en heb gezocht naar de klei die ik voorheen had. Maar ook daar is die met hetzelfde wikkel niet meer te verkrijgen. Ik heb een pak klei meegenomen en hoop nu op betere resultaten. Jammer dat je dat pas na enkele dagen kunt zien.

Margreet K. Peta

Please follow and like us:

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram