Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Pudding 7

Hobbyblog

Oké, daar had ik dus niet bij stilgestaan… Al doende leert men! Wat blijkt, nu de taart op het dienblad staat komt hij (te)ver over de gedekte tafel heen. Dat staat zo niet op het plaatje, maar bovenal, dan passen de spullen zoals fles wijn en schaal met fruit niet meer op de tafel.

Dus ik bedenk een creatieve oplossing. Onze weledelgeboren gast aan het hoofdeind mag vanaf nu plaatsnemen buiten de glazen bak waarin het diorama wordt gemaakt.

Wat houdt dat in… Er moet gesneden worden. De schoot die ze onder tafel heeft mag in de bak, net als haar handen met bestek die op de tafel rusten. Maar haar stoel en lichaam moeten buiten plaatsnemen. Snijden dus en dan wordt een arm wel heel kwetsbaar en breekt af. Het zijn ook wel dunne ledematen. Weer klei om te verstevigen en weer laten drogen.

En dan kan ik eindelijk aan het schilderen. Een paarse jurk lijkt me wel leuk, met matching schoenen en groenige panty´s. Maar als de stoel buiten de bak staat, waar staat hij dan op…? Ik besluit een verlengde vloer te maken. Ik heb nog een stukje van de vloerbedekking en eigenlijk is het wel een heel grappige situatie die een glimlach kan oproepen. En dat is natuurlijk het hele idee achter deze diorama´s. Mevrouw is droog achter de oren en mag plaatsnemen.

M.K. Peta

Please follow and like us:

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram