Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Pudding 11

Hobbyblog

Zo zonder een enkel gordijn is het niet echt afgewerkt. De uitbouw krijgt dan ook een rood gordijn dat past bij het vloerkleed. Een mooie tres erbij om het gordijn iets op te trekken. Als het karton het gehele project overkapt kan ik er niet meer bij als er iets omvalt in dit diorama. Vergeet niet dat ik ook nog met twee figuren aan het kleien ben. Die moeten er straks ook nog in gezet worden.

Ik denk dat ik dit kan oplossen door de bovenzijde een loszittende kap te geven. Ik besluit om hier een aantal balken aan te brengen die straks mooi om de keukenmuur en het glas bij de uitbouw vallen. Dan kan ik ook de lichtpunten aanbrengen. Als ik deze punten op hun plek heb, besluit ik om eerst het licht te testen. Ik heb bij het hol dat ik eerder maakte ook verlichting aangebracht en na het sluiten van de kap werkte het om de een of andere reden niet meer. Daar kan ik echt niet meer bij. Maar ook hier kan ik straks niet meer bij.

In het batterijhulsje zit ook een output voor een adapter. Ik heb een adapter en sluit deze even aan. Licht! De adapter gaat weer weg en ik geef de plafondplaat een mooie afwerking. Alles keurig dichtgeplakt. Ik leg het plafond op het project en besluit om het resultaat aan manlief te laten zien.

Als we bij het project staan sluit ik de adapter weer aan. Het licht gaat aan, sputtert een beetje en gaat dan uit. Het begint meteen naar verschroeien te ruiken. Ik knip na het verwijderen van de adapter de draad van de batterijdoos af zodat het stinkende gedeelte veilig naar buiten kan. De adapter blijkt voor 5 volt te zijn en mijn lampjes zijn 4,5 volt. Dat gaan we dus nooit meer vergeten.

De volgende dag gaan we op jacht naar een juiste adapter. Ik besluit om geen noodgrepen uit te halen, maar om de lampen te vervangen. Ik heb nog een zelfde snoer lampjes. Ik moet daarvoor wel weer het plafond slopen. Maar nu is het dan klaar om afgewerkt te worden.

Margreet K. Peta

 

Please follow and like us:

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram