Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Post

Hobbyblog

In twee dagen tijd ontving ik twee meldingen van een incassoherinnering! Hoe kan dat? Ik betaal altijd prompt, wat is er aan mijn aandacht ontsnapt? De eerste is van de zorgverzekeraar. 35 minuten wachten aan de telefoon (gelukkig lokaal tarief) en mijn geduld raakt al een beetje op. Tenslotte staat er op de website helemaal geen opdracht tot betalen! Een vriendelijke jonge dame vertelt me dat ik een rekening nog niet betaald heb en om welke het gaat. Maar als blijkt dat ik daar geen rekening van heb ontvangen in januari is de opmerking; gek, zoveel mensen hebben geen post gehad… Op mijn vraag waarom ik de nota dan ook niet in mijn notaoverzicht op de site zie staan is het antwoord, dat is heel iets anders, daar moet de ict voor zorgen. Mijn conclusie is dan ook dat er dus twee stromen niet juist lopen. Vanmiddag stond er een bericht van de tandarts op de voicemail: er komt een incassoherinnering mijn kant op van bureau NMTFencts. Het had misschien  iets te maken met post die naar mijn oude adres verzonden was, dus niet mijn schuld.

Bellen met NMT a 10 ct pm. Het bandje meldt dat ik 7 min moet wachten, 7 minuten andermaal, 4 minuten, nogmaals 7 minuten, ah 2 minuten, oh, nogmaals 2 minuten, he, 1 minuut! Ik ben inmiddels behoorlijk kwaad aan het worden. Want tussen elke melding van tijdsduur zitten ook nog eens ruim 2 minuten. De laatste minuut duurt 4 minuten. 17 minuten later heb ik dan toch een mens aan de telefoon. De post was in jan, en febr, naar mijn huidige adres gezonden. Ik vertel dat ik niets heb ontvangen en graag het geld overmaak als ze me de gegevens geeft. Ze raadt me aan om meteen een melding te doen bij PostNL.

Weer tien minuten wachten later heb ik de Post aan de lijn, intussen is mijn geduld helemaal op. In de wachttijden had ik zoveel nuttigers kunnen doen. Zowaar, mijn adres bleek te bestaan. En wat dacht u? Aan ons adres wordt nu een kaartje gehangen en binnen drie dagen zijn alle problemen opgelost. Zelfs de post van jan, feb etc zal nog arriveren als ik haar mag geloven. Of ik nog meer vragen heb? Boos vertel ik dat ik al genoeg heb uitgegeven met het aan de telefoon zitten. (50 minuten a 10 ct. Wie kan ik de nota sturen?) Ik ben trouwens benieuwd wat dat voor wonderkaartje is. Wat zou er op staan?
Ontslag dreigt voor hen die de post niet juist bezorgen?

Tijdens het (verlaatte) koken bedaart mijn woede over al het nutteloze wachten en de onzin op de bandjes.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram