Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Politiedag 2004

Hobbyblog

Politie Gelderland-Midden

Regionaal — Prijsuitreiking moordspel Gelderse Politiedag 

Publicatiedatum: 02-11-2004 U i t n o d i g i n g v o o r d e m e d i a

Woensdag 3 november a.s. worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het moordspel dat op 9 oktober jl. op de Gelderse Politiedag in het Openlucht Museum in Arnhem werd georganiseerd. De prijzen worden uitgereikt tussen 17.00 en 18.00 uur, in de kantine van het Hoofdbureau van Politie aan de Sleutelbloemstraal in Apeldoorn, door de korpschef van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland, de hoofdcommissaris J.J. Hoogendoorn.

Omdat de Gelderse Politiedag en het moordspel via de media ruime aandacht kreeg, zijn de media ook dit keer van harte welkom tijdens het uitreiken van de prijzen!
Fototip: Overhandigen prijzen aan de winnaars omstreeks 17.15 uur.

De prijzen zijn gewonnen door ;
Auky Bruinooge (40) uit Opheusden
Michel Rodenburg (20) uit Epe
Margreet Keijzer (49) uit Zutphen 
Mariska Bode (19) uit Apeldoorn

Voor elke winnaar is er een Moonlight Murder Cruise voor twee personen (inclusief drankjes, koud/warm buffet, dessert en muziek). 

Het thema van de landelijke politie dag was “Opsporing”. De inwoners van Gelderland kregen de gelegenheid mee te spelen met een moordspel waarbij op een locatie in het Nederlands Openluchtmuseum een moord in scène was gezet en het publiek werd uitgenodigd om aan de hand van de aanwezige sporen, de dader aan te wijzen. Het verhaal werd geschreven door de bekende schrijver Henk Apotheker.

 Politie Gelderland-Midden

Regionaal — Prijsuitreiking Misdaadspel

Publicatiedatum: 04-11-2004

Gistermiddag was in het hoofdbureau van de Politie Noord- en Oost-Gelderland (Apeldoorn) de prijsuitreiking van het Misdaadspel. Het Misdaadspel was georganiseerd naar aanleiding van de Gelderse Politiedag van 9 oktober. Het thema van de politiedag was Opsporing en in het kader daarvan konden inwoners van Gelderland via de krant, de politie-website en een bezoek aan de politiedag zelf een moord oplossen.

Speuren 
“Ik kwam echt voor het moordspel naar de politiedag. Ik heb uren rondgelopen op de Plaats Delict. Ik wist uiteindelijk wel wie het had gedaan, maar ik moest het nog bewijzen, aldus één van de prijswinnaars”. Een andere prijswinnaar gaf aan dat hij toch voornamelijk kwam voor de hele politiedag, maar dat het misdaadspel wel een extra uitdaging was.

“Het was een samenspel tussen tactisch en technisch rechercheren. Uiteindelijk was de dader te herkennen aan een afdruk van een punaise in zijn schoenzool. Dat de deelnemers dus echt moesten speuren, maakte het niet alleen realistisch maar voor ons ook heel leuk”, zegt Leo Willems van de Technische Recherche van Gelderland-Midden.

De Technische Recherche was bij de prijsuitreiking aanwezig om het verhaal en de bewijslast nog eens door te nemen met de prijswinnaars. De deelnemers aan het spel moesten namelijk niet alleen de juiste dader aanwijzen, ook moesten ze de bewijslast goed voor elkaar hebben. Van de 48 personen die een oplossing hadden ingeleverd, hadden slechts 18 deelnemers de juiste dader en bewijsvoering. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram