Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Oudhollandse uitstraling

Hobbyblog

Dat was het effect dat we wilden hebben in onze nieuwe woning.

We zouden komen te wonen in een nieuwbouwproject met de uitstraling van grachtenpanden.

Daar moest de binnenkant op aansluiten, vonden wij. Een doorzonwoning die we wilden verdelen in een eetkeuken en zitkamer. Dit door middel van een houten wand met een aantal kleine ramen. Ook een boekenkast zat bij het plan.

Dus ik maakte schetsen. Waar moest de wand komen, hoe moest het er uit zien, welk materiaal moesten we nemen, wie zou het gaan maken? En op precies welke plek moest het komen! Want voor de bouw moest er al rekening worden gehouden met meer/minderwerk. De aanvraag voor (extra, verplaatsen van) stopcontacten, etc..

We kwamen terecht bij een timmerman die ons idee aanhoorde. Hij kwam bij ons kijken om een beter beeld te krijgen. Toen hij de glas-in-lood ramen van de tussendeur zag, kwam hij met het idee in plaats van de geplande kleine raampjes te kiezen voor het zelfde glas als die van de deur. Dit was een gouden tip.

We hebben zelf in de timmerwerkplaats de handen uit de mouwen gestoken met schuren, verven, hand- en spandiensten. We kregen dus meteen al een eigen gevoel bij het project. Het is prachtig dat je een idee hebt, dit uitwerkt en aan het eindresultaat hebt meegewerkt.

De kleur stond al lang vast. Het moest een Oudhollandse groene kleur hebben aan de zitkamerkant. Om de keuken rustig te houden kozen we daar voor de kleur die de deuren en ook de keukenkastjes hebben. Aan de keukenzijde zijn ook open kastjes gemaakt. Om het niet te rommelig te maken met los spul, heb ik daar mandjes neergezet die ik kan vullen.

We zijn erg blij met het resultaat en de woning is echt onze eigen plek geworden.

Ons eigen grachtenpandje!

 

M.K. Peta.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram