Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

NK Quizen

Hobbyblog

Zutphense quizliefhebster naar eerste NK
Auteur: door RICK SERRIS 

14 NOVEMBER 2006 – ZUTPHEN – Margreet Keijzer houdt zaterdag de Zutphense eer hoog op het eerste NK Quiz in Zetten.

‘Je moet een paar dingen van heel veel onderwerpen weten, niet veel dingen van maar een paar onderwerpen’, tipt Keijzer.

Het lijkt beter om van alles heel veel te weten. ‘Maar op het NK heb je een minuut om de vraag te beantwoorden. Je kennis moet je paraat hebben. Als je diep in je geheugen moet graven voor een antwoord, ben je te laat’, zegt Margreet Keijzer.

Ze komt uit een quizfamilie. Haar zus, oud-Warnsveldse Femmy Soeters, is geen onbekende op televisie. Ze is bij diverse quizzen te zien geweest. In de guldentijd won ze een hoog bedrag bij Weekend Miljonairs. Bij Caroline Tensen in 1 Tegen 100 stapte Femmy ook met een leuk bedrag uit de stoel. ‘Met de opbrengst organiseert ze leuke dingen voor bewoners van het seniorencomplex waar ze sociaal huismeester is. Dan laat ze haringkar of tourbus voorrijden. Of ze schaft verlichting voor de gezamenlijke kerstboom aan’, vertelt Keijzer.

 

Margreet houdt haar kennis op peil onder meer door kranten en journaals te volgen. Ook een quizgroep op internet geeft Margreet scherpte. ‘De ontmoetingsplek voor quizliefhebbers. Elke week staat er een nieuwe quiz op met tien vragen over van alles en nog wat. De antwoorden zoek ik op internet. Zodoende vind ik dingen die ik anders nooit te weten zou komen.’

Daarnaast houden leden van de quizclub elkaar op de hoogte van nieuwe tv-quizzen. Keijzer: ‘Maar zonder vriendjespolitiek. Tippen mag, maar helpen doen we niet.’

Het sterke punt van Margreet ligt op het gebied van film en theater. ‘Aan intro’s kan ik bijvoorbeeld zien welke filmmaatschappij een film heeft gemaakt. Sportvragen zijn een ramp’, legt de Zutphense uit.

Met een paar personen maakte Margreet twee jaar geleden de trip naar het WK in België. ‘Er stond een oproep op de site. Of iemand interesse had in het WK Quiz. Ik heb uiteindelijk gecarpoold met wildvreemden. Je leert dan de mensen achter internetnamen als Amsterdreamer kennen’, vertelt Keijzer.

Hoewel haar prestaties op het WK wat tegenvielen, leerde ze een andere kant van het quizwereldje kennen. Allereerst waren er de quiz-zotte Belgen. Margreet Keijzer: ‘Daar is een quiz echt prestige. Elke kroeg heeft een eigen quizclub. Ze zijn hevig teleurgesteld als ze niet op een antwoord kunnen komen.’

Verder vond Keijzer het vooral een feest om mee te maken. ‘Het was net als een schoolreisje. De sfeer is hetzelfde als tijdens een campingbingo waar iedereen op dat laatste nummertje zit te wachten. Zo graag wil je een vraag goed hebben’, verduidelijkt Keijzer.

Omdat het WK de Nederlandse enclave zo goed beviel, werd de kunst afgekeken en een NK opgezet. Er is plaats voor 150 deelnemers, 72 voorinschrijvingen zijn al binnen. Informatie en inschrijfformulieren staan op http://nkquiz.web-log.nl.

De Stentor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram