Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Nieuwe tegels.

Hobbyblog

Ons nieuwe huis. De gedroomde locatie voor manlief. In de binnenstad van zijn stad!

Ik kon de inrichting al voor me zien. En dit keer zou het echt ons huis zijn, met een aankleding die door ons was uitgezocht. Moesten we ons bij de vorige nieuwbouwwoning nog beperken tot een keuze uit het aangeboden assortiment tegels, sanitair en keukenblok, dit maal zou het datgene worden waar we blij van werden.

We vonden ze. En ook al was het vrij hoog van prijs, dit was onze enige en laatste kans dat we zo iets zouden kunnen doen, dus we gingen er voor. En… de badkamer en het toilet beneden moesten dezelfde tegels hebben. De rest van het sanitair en de keuken werden uitgezocht en het project kon beginnen.

Manlief zag tijdens de afbouw dat er een stuk betegeld was in de badkamer. De volgende dag was de muur weer leeg. We informeerden bij de opzichter, en hoorden van het probleem. De gekleurde tegels hadden onderling een minimale afwijkende maat. Door het dambordeffect in de badkamer was dat duidelijk zichtbaar. Ze hadden ze dus weer van de muur gehaald. Nieuwe uit Portugal laten komen gaf geen garantie op de juiste maat. Of we dus nieuwe tegels wilden uitzoeken die op voorraad waren.

Weken latere oplevering konden we op dat moment niet gebruiken.

Er was dus geen andere keus dan hun keus. Maar de kleurstelling die we hadden gekozen was gebruikt voor de rest van de kleuren; vloerbedekking etc.

Het was dus moeilijk. Men gaf aan dat we niet op de prijs hoefden te letten want dit was hun fout!  We kwamen er samen uit, het werden langwerpige tegels in plaats van de 12 bij 12. Een totaal ander beeld, maar we konden er mee leven. Wel graag met het sierrandje om het iets eigens te geven.

“Ook het toilet,” zei ik. Nee, niet het toilet, daar werd geen dambord motief geplaatst, dus de originele tegels konden daar gewoon geplaatst worden. “Dat dacht ik niet,” was mijn weerwoord. “Dit is de eerste keer dat wij zelf kunnen kiezen, we hebben zelfs voor een van de duurdere tegels gekozen. Hebben daar alles op afgestemd en zijn er al anderhalf jaar mee bezig. Het betreft een fout van uw leverancier, en nu bepaalt u dat ons toilet er anders uitziet dan de badkamer. En ons dus blijft confronteren met hoe het had kunnen zijn!”

De chef bleek begripvol, en het verschil in prijs zou voor hun rekening komen. An me hoela, de tegels die we hadden gekozen waren duurder, zo kan ik ook zaken doen. Maar ze bezwoeren ons dat de sierrand nogal prijzig was. Er volgde nog een telefoontje, ze wilden het sierrandje alleen maar op de bestaande wanden zetten, niet op de douchewand (inloopdouche) het randje was namelijk zo duur. Manlief sprak dat tegen, hoe denken jullie het hoogteverschil op de lossen als je twee wanden zonder randje doet? Je mist dan toch 5 centimeter… De badkamer werd met totale rand opgeleverd en de toiletruimte beneden had dezelfde tegels. Het resultaat: mooi, we zijn tevreden. Hebben we spijt van het feit dat onze keuze niet door kon gaan…? Ik weet niet, ik heb het nooit aan de muur gezien, maar ik denk er wel regelmatig aan dat het toch tweede keuze is.

M.K. Peta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram