Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Nationale IQ test BNN

Hobbyblog

Is de mens slimmer dan een aap? 

Hoe blijft de Nationale IQ-test ook dit jaar aantrekkelijk en vernieuwend? De programmamakers van editie 2006 weten met die vraag wel raad: leg een aap dezelfde zestig vragen voor als de mens.

,,Kijken of de mens zich een beetje ontwikkeld heeft. Ik vind het een geniaal plan,’’ zegt Patrick Lodiers, die vanavond samen met Jeroen Pauw de presentatie op zich neemt. Orang-Oetang Sandy is de gelukkige. De 24-jarige bewoonster van de Apenheul beantwoordt de vragen door met een stok door het gaas naar de antwoordmogelijkheden te wijzen.

Uiteraard is de zaal weer gevuld met verschillende bevolkingsgroepen. Dit jaar gooit BNN vuilnismannen, quizhoppers (mensen die bij elke quiz op de Nederlandse televisie opduiken), gothics en uitvinders voor de leeuwen.

Spectaculairder wordt de test van de groep blowers. Zij maken ’s middags nuchter de test, om vervolgens ’s avonds na drie joints vrolijk weer mee te doen.

Bekend Nederland wordt traditiegetrouw ook getest. Onder anderen operazanger Ernst Daniël Smid, politicus Bert Bakker en presentator Prem Radhakishun tonen hun moed en testen hun intelligentie op televisie.

Lodiers kijkt uit naar de live-uitzending van vanavond, maar kan niet ontkennen ‘een kriebelig gevoel’ in zijn maag te hebben. Voor de presentator van Je zal het maar hebben en de hit De Lama’s is live werken geen dagelijkse kost. ,,Tijdens de Olympische Spelen in Athene maakte ik het programma Met één been in de finale wel live, maar het blijft spannend. Het is wel een show van twee uur, hè. Er mag niets fout gaan.’’ Volgens Lodiers moet het overigens allemaal wel goed komen. Twee jaar geleden werd hij op de dag van de uitzending gebeld om de zieke Bridget te vervangen. ,,Werd ik ’s ochtends opgebeld: ’Hoi Patrick, heb je vanavond iets te doen. Nee? Mooi, dan presenteer jij vanavond de IQ-test.’ Dus vanavond komt het zeker goed. Het is ook wel lekker om zo’n ervaren presentator als Jeroen Pauw naast je te hebben. Die is bijna elke avond live.’’

De Nationale IQ-test, 20.25 uur, Ned 2  

Met de Quizclub doen we mee. We heten de Quizhoppers omdat velen uit deze club inderdaad van de ene quiz op tv naar de andere hoppen. Waarom, gewoon omdat het hartstikke leuk is en voor enkelen levert het leuke bedragen op.

 

Ik heb zelf op tv meegedaan aan:

  • 1 tegen 100 (3x)
  • Miljoenenjacht (de eerste uitzending)
  • Lingo
  • IQ-test
  • Pauze quiz (naam is niet meer bekend)
M.K. Peta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram