Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Naaiwerk

Hobbyblog

Naaiwerk

Op onze jaarlijkse familiedag stond het maken van collages op canvas op het programma.

Ik had wel enkele ideeën, maar wilde me ook op de dag zelf laten inspireren door wat er zoal op tafel zou komen te liggen aan materiaal. Van huis had ik ook iets meegenomen.

Er lag zoveel moois op tafel, heel veel met een romantische inslag en ik probeerde daar iets mee te maken. Maar wat ik ook probeerde het lukte niet om iets naar mijn zin te maken. Er zat niets anders op dan op dat moment maar te kiezen voor wat ik van huis had meegenomen en het materiaal voor een meer romantischer collage mee naar huis te nemen om het daar eens te proberen.

Ik vind het leuk om kleding en andere dingen zelf te naaien en onze jongens gingen dan ook vaak gekleed in iets wat ik zelf had gemaakt. Van ski-pakken tot spijkerbroeken. Toen ze iets ouder waren liet ik ze met de machine werken, want je kunt niet vroeg genoeg leren hoe je iets kunt maken of repareren. En met een naaimachine omgaan hoort daar net zo goed bij.

Niet alles lukte ze en zo vond ik een keer een briefje in mijn naaidoos die ik zo´n 25 jaar bewaard heb omdat ik het zo mooi vond. Nu mijn moeder dit jaar is overleden had ik haar naaidoos meegenomen. Daar haalde ik wat spulletjes uit, vulde ze aan met wat klein spul van mezelf en het briefje van onze oudste. Dat zou mijn collage worden.

Het is stijf, het is niet mooi, maar het is wel iets van mij.

Naaiwerk

En de tekst op het papiertje:

Ma luister goed hij doet ´t niet de patch op de voorkant moet worden bijgeknipt want er zitten losse draaden aan en er moet hier ook een patch kommen (met een pijl naar een tekening van een T-Shirt met precies de plaats waar hij de patch wilde hebben).

Vooral het “luister goed” in een geschreven tekst vind ik zo vertederend.

M.K. Peta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram