Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

N348 gaat open

Hobbyblog

De N348 gaat open, en zoals ik al in mijn column vroeg gaat het ook een beetje worden.

De weg wordt vrijgegeven voor wandelaars en fietsers. Niet lang, slechts voor 2 uurtjes, maar woensdagmiddag gaat het dan toch gebeuren.

Jammer dat ik dan net een afspraak heb bij de tandarts, maar als het lukt, zien ze mij daar ook. Het zal een verkleedpartij worden met prijzen, maar of ik daar aan mee doe? De tandarts ziet me liggen, een clown in de stoel!

M.K. Peta

Fietsers en wandelaars verkennen nieuwe rondweg

De Stentor: vrijdag 28 september 2012 | 16:37 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 29 september 2012 | 13:15

foto Arjan Gotink

foto Arjan Gotink

ZUTPHEN – Tienduizenden auto’s en vrachtwagens razen vanaf volgende week vrijdag over het zuidelijke deel van de nieuwe rondweg Zutphen-Eefde.

Voor die tijd is het verse asfalt voor even het unieke domein van fietsers en wandelaars. Op woensdagmiddag 3 oktober tussen vier en zes krijgen zij eenmalig de kans de nieuwe N348 te verkennen. De meest origineel uitgedoste deelnemer krijgt van de gemeente Zutphen een prijs.

“Hoewel het echte feest pas in december is, als de complete rondweg open gaat, willen we dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan”, vertelt Zutphens wethouder Patricia Withagen. “Voor Zutphen is het in gebruik nemen van de rondweg een belangrijk moment. Er wordt al veertig jaar over gesproken en nu is het dan eindelijk zo ver. Voor bedrijventerrein De Mars is het een enorme verbetering die ze meteen zullen merken. Ook de bewoners van de Van der Capellenlaan gaan er vanaf eind volgende week flink op vooruit. Hoewel we nog bezig zijn met maatregelen om die straat verkeersluw te maken, zal een fors deel van het vrachtverkeer de nieuwe rondweg nemen en niet meer door de Van der Capellenlaan rijden.”

Deelnemers kunnen zich woensdagmiddag om vier uur melden ter hoogte van woonzorgcentrum De Polbeek.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram