Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Miss Marple

Hobbyblog

In de krant werd melding gemaakt van de naderende landelijke Politiedag 2004. De regio Gelderland van de politie had besloten om niet per bureau aan deze dag mee te doen, maar gezamenlijk iets op poten te zetten.

Om genoeg mensen te kunnen ontvangen werd gekozen voor een grote locatie; Het Openluchtmuseum in Arnhem. Men werd verzocht om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Er zou voor shuttle bussen gezorgd worden.

Het thema van deze landelijke politiedag was “Opsporing”.

Op een locatie in het Openluchtmuseum zou een plaats delict (PD) worden ingericht. Hier was een moord in scène gezet.  Om de bezoekers alvast in de stemming te brengen werd er in de dagen voorafgaande aan deze politiedag steeds een gedeelte van de feiten en het onderzoek naar de moord in een moordverhaal  in de krant afgedrukt. Dit verhaal (met open einde) was geschreven door Henk Apotheker. Aan het moordverhaal was dus het moordspel verbonden. Want men werd verzocht om in het verhaal, op het internet en in het Openluchtmuseum naar sporen te zoeken om de dader onomstotelijk te kunnen aanwijzen.

 

De prijs… een moordcruise! Wow, dacht ik, een moordcruise. Hoe vaak had ik niet al eens gewenst om aan een moordweekend in een hotel te mogen deelnemen.

Moordweekend: Tijdens het diner wordt er een moord ontdekt en iedereen is  een potentiële dader. Het hele weekend wordt men ondervraagd en speurt men samen naar de echte dader. Het is een prijzig weekend, ga maar na: acteurs, logeren, eten en drinken. Dat kost al snel 300 euro per persoon. Dat gaat mijn budget te boven, dus het winnen van deze moordcruise was een mooie optie.

Alle specifieke feiten noteerde ik. Ook maakte ik een Excel bestand met mogelijkheden en toog naar de politiedag. Ik stond al voor het hek voor het openging. Met een vaartje liep ik vervolgens naar het PD.  10 uur 10 begon mijn speurtocht.

Het was geweldig, SBS6 was nog opnamen aan het maken met de schrijver. De politie stimuleerde mij om door te gaan toen ik na 2 uur speuren de clou nog niet had. Om 12 uur kwam ik in een live uitzending van het NOS journaal op radio 1. De rechercheurs hadden er lol in dat ik me zo vast had gebeten en toen ik weer naar binnen liep en het PD bekeek wist ik het! Het draaide allemaal om een punaise in de zool van een schoen. Ik vulde het formulier in en gooide het in de bus. Ze wensten me allemaal succes en hoopten dat ik de cruise zou winnen.

Poffertjes eten en weer terug naar huis. Miss Marple was er moe van, moorden oplossen is een vermoeiende bezigheid.

Klik hier voor de uitslag van deze wedstrijd.

M.K. Peta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram