Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Mini project B

Hobbyblog

Na enkele jaren van vrijwilligerswerk als gastvrouw bij Schouwburg Lochem was het tijd om te stoppen. Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt in een leuk team en heb intussen mogen meegenieten van diverse soorten theaterkunst. Soms een halve voorstelling, af en toe helemaal. Ik heb daar enorm van genoten.

Maar drukke werkzaamheden en meerdere vrijwilligersactiviteiten brachten mij er toe om toch te kiezen voor afscheid. Ik wilde dit vergezeld doen gaan met een aardigheidje als aandenken. Nu ik met miniaturen bezig ben besloot ik een miniaturendoosje te maken dat op Schouwburg Lochem slaat.

Hiervoor nam ik een spanen doosje van de Xenos dat ik eerst verfde met zwarte acrylverf en daarna overschilderde met zilverkleurige acrylverf. Met enkele houten sterretjes wilde ik aangeven dat de schouwburg stervoorstellingen heeft. Het nieuwe logo staat op de bovenzijde van het deksel.

De binnenzijde van het doosje en het deksel stoffeerde ik met rood pluche, de bij uitstek perfecte theaterkleur. Hierop situeerde ik in de doos een hutkoffer die vol lag met miniatuur theaterposters. Een kleinere doos vulde ik met foto´s van artiesten etc. Op de bodem legde ik enkele brochures van seizoen ´12/´13 neer. Een ris kaarten, op mijn naam en met daarop de voorstelling Cabarestafette en 3 mei 2013 (niet te lezen, zo klein natuurlijk) gaven aan dat dit de dag was dat mijn laatste dienst draaide. Een tweetal filmposters gaven aan dat het theater sinds kort ook filmhuis is voor jeugd (Mees Kees) en volwassenen (Amour). In de hoek staan de posters voor de voorstelling die nog komen (nieuwe seizoen).

In de binnenzijde van het deksel heb ik een poster geplakt van het eerste ontwerp van de schouwburg, inclusief het toenmalige logo. Daarnaast het nieuwe ontwerp en het nieuwe logo. Ook een kaartje met de sponsoren, zonder welke een theater niet kan en nog enkele kaarten voor Cabarestafette (de laatste in zijn huidige vorm). Van de portretfoto´s van de medewerkers die ik op de website vond maakte ik een minifotoboekje die ook aan het deksel was vastgeplakt. Op deze manier kan men er zelfs nog in bladeren. Mijn eigen visitekaartje mocht natuurlijk niet ontbreken.

Ik ontving een prachtige bos bloemen en de schouwburg ontving het doosje. Het was een mooi afscheid en een juiste afsluiting van mijn werkzaamheden in deze mooie schouwburg.

M.K. Peta

4-5-2013

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram