Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

M.K. Peta, hobbyist

Hobbyblog

Welkom op mijn website.

Mijn naam is Margreet Keijzer (1954) en ik schrijf en maak miniaturen onder mijn pseudoniem M.K. Peta.

Naast de vele creatieve uitingen zoals, zingen, acteren, schilderen en schrijven ben ik in 2012 begonnen met het maken van miniaturen in diorama vorm.

Margriet kookboek

In mijn onderlijk huis hadden wij, net als overal, het Margriet kookboek. Ik had als kleuter al het besef dat ik iets met die mooie pentekeningen die in het kookboek stonden moest doen. Ik tekende ze na in de jaren die volgden. Maar iets in mij wist dat het niet natekenen was wat ik met dit kookboek moest doen. Wat het wel was ontdekte ik pas eind 2011, ik zag een diorama en zag daarin de mogelijkheid om de pentekeningen van Ies Spreekmeester in 3D te maken.

Zo gebeurde het dat ik begon met het maken van de eerste diorama’s. Dit in combinatie met mijn baan en het schrijven, zorgde er voor dat ik maar langzaam vorderde. Maar intussen zijn we een aantal jaren verder en ben in sinds 1-1-21 met pensioen en heb meer tijd voor mijn creaties.

Een droom van mij is om, nu ik in deze levensfase zit, te kijken of het mij lukt om in Zutphen een minimuseum voor deze bijzondere diorama’s op te richten. Corona staat dit nog in de weg, maar wie weet komt dit er van. Ik kijk vooruit en wil dit beslist een kans geven. Ik hoop daarin ondersteuning te krijgen van diverse instanties (of bedrijven) in Zutphen, die samen met mij een mogelijkheid zien om dit op de een of andere manier vorm te geven. In ieder geval is binnen de gehele miniatuur scene dit specifieke onderwerp uniek.

U kunt alvast een kijkje nemen bij mijn blogs over deze diorama’s.

Schrijven

Alles over mijn boeken kunt u lezen op mijn andere website:

www.m-k-peta.nl

Met vriendelijke groet,

Margreet K. Peta

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram