Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Lunch

Hobbyblog

Dit is haar laatste werkweek, en haar laatste werkdag. Dan stopt haar tijdelijke contract. Al anderhalf jaar werkt ze bij ons, maar nu is het dan echt voorbij, het project waar ze voor was ingehuurd is klaar, er zit niets anders op. Deze kerstweek verdelen we de dagen waarop we werken. En zo gebeurde het dat bleek dat deze gewaardeerde collega op haar laatste werkdag alleen op kantoor zou zitten.

Dat is natuurlijk niet leuk, dus besloten we om haar bij verrassing toch te bezoeken en zo een periode af te sluiten. Zij was degene die de lunch introduceerde als rustmoment. Even echt een bord op tafel, even niet met het brood boven de pc, maar je afwenden van het scherm. De lunchpauzes kregen zo een persoonlijk tintje. Er werden en worden onderwerpen besproken en dingen gedeeld waar je tijdens het werk nauwelijks aan toe kwam of komt.

We besloten dan ook dat het gepast was om haar met een lunch te verrassen en waren om 12.30 uur vanmiddag bij haar op kantoor. Ze begreep niet wat wij kwamen doen toen we een voor een binnen kwamen. Moesten wij nog iets regelen, kwamen we toch werken?

Toen ze hoorde dat we op haar laatste werkdag kwamen mee lunchen begreep ze ook opeens de vele telefoontjes vanaf 12 uur. Het had haar aan haar bureau gekluisterd en niet de gelegenheid gegeven om bij de buurtsuper een broodje te halen. Het werd een genoeglijk afscheid op deze manier, een dinertje volgt nog na de drukke decembermaand. En het dagelijkse lunchmoment, dat houden we in ere!

M.K. Peta

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram