Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Landleven

Hobbyblog

Het landleven komt nu dagelijks aan me voorbij. En dan bedoel ik het leven op boerderijen en het land.

Van de week zag ik een tractor midden op een aardappelveld stil staan  (ik had al eerder gezien dat er aardappels gepoot werden) en er bleek iets mis te zijn.

De boer zat eerst gehurkt achter de tractor en liep nu naar voren. Ik fietste op een paar honderd meter van hem vandaan. Hij ging op zijn knieën in het zand voor de tractor zitten en bukte zich nog verder om naar iets te zoeken of te repareren. En meteen zie ik beren op de weg.

Wat als… de tractor begint te rijden? Hoe kom ik het land op? Daar, er zit een stukje waar geen prikkeldraad is. Maar dat slootje dan? Smal genoeg, daar kom ik wel overheen. Oh, niet vergeten om mijn tas mee te nemen het veld op. Tenslotte zit daar mijn telefoon in. Wat als er een ernstige bloeding is? Ik heb twee (gecombineerde) riemen om! Daar kan ik dus iets mee afbinden. 112 bellen… waar bent u? Waar bent u?? Shit, en nou weet ik dus helemaal niet hoe de straat hier heet! Toch eens beter opletten.

Op de terugreis ben ik maar eens gaan kijken hoe de straatnaam is en dat ga ik voorlopig maar eens onthouden. En ik hoop het nooit mee te maken dat ik het nodig heb! Dat is dus rustig naar het werk fietsen en genieten van het landleven!

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram