Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kookboek

Hobbyblog

Compotes

Kok projecten (link naar diverse projecten uit het kookboek)

Mijn moeder had een Margriet kookboek. Toen wij jong waren genoten wij van de fraaie en grappige pentekeningen die naast de gerechten waren getekend.

Ik tekende er wel eens één na. Toen wij ouder werden wist ik dat ik iets met die kookboektekeningen wilde gaan doen, al kon ik niet bedenken op welke manier. Aan mijn moeder vroeg ik het kookboek als zij hem niet meer wilde hebben/gebruiken. En zo belandde jaren terug het kookboek, zwaar beschadigd door het vele gebruik in een groot gezin, in mijn boekenkast.

Vervolgens kon het er jaren ongezien staan, en opeens kwam het kookboek weer onder mijn aandacht. Dan maakte ik weer een tekening na, maar ik was niet tevreden. Dat wilde ik er niet mee doen. Het moest iets worden waar ik nog geen vorm voor kon bedenken.

Eind 2012 wist ik het. Ik besloot om een diorama te gaan maken. En als die lukt, dan een tweede, derde etc. Hoe moest het er gaan uitzien?

De kok besloot ik te gaan kleien, zodat ik de vorm uit het kookboek het beste kon benaderen. De rest aanvullen met miniaturen. Gekocht, dan wel zelfgemaakt. En zo begon de queeste. Ik geef de projecten een nummer mee.

De resultaten worden zo mogelijk wekelijks geblogd en deze blogs voeg ik samen op de pagina´s die achter deze project pagina komen te staan.

Komt u eens kijken of het KOKproject vormgeven gaat lukken?

N.b. Mijn moeder is een jaar geleden overleden (2012), ze had graag gezien wat ik er van zou gaan maken. Ach, vanachter een wolkje kijkt ze mee.

M.K. Peta

N.B. In november/december 2014 krijg ik toestemming van de erven van Ies Spreekmeester, de tekenaar van deze plaatjes, om met mijn projecten door te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram