Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kookboek snijbiet deel 4

Hobbyblog

Het wordt een flinke biet! Hij kan de wedstrijd aan met de koks uit de andere projecten. Met een polystyreen balletje maak ik een basis. Met bloemdraad geef ik de armen aan. Nu is het tijd om de klei aan te brengen. Ik heb op het internet naar plaatjes van snijbiet gezocht om een beetje de kleur te kunnen bepalen. Het wordt rood.

Ik leg een dunne laag Fimo klei over het bolletje en maak daarmee de basis. De armen, de handen, het krijgt vorm. Dan vorm ik het gezicht. De bepalende grote neus, de ogen. Met paarse klei geef ik de huidplooien aan en als alles op z’n plek zit leg ik het mes in z’n handen. Nog even controleer ik of hij in het jampotje past, dan gaat hij de oven in en moet ik een uur op het resultaat wachten.

Als de snijbiet uit de oven komt laat ik hem afkoelen en daarna breng ik een vernislaagje aan. En het mes? De folie sluit niet meer mooi aan.

M.K. Peta

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram