Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project deel 20

Hobbyblog

De verstekbak is weer terug en ik heb mijn zaterdagmiddag gevuld met het zagen van lijsten voor de kistjes die ik enkele maanden geleden bij de Xenos had gehaald.

Helaas is de (Plexi) glasplaat van mijn project 1 kistje 2 millimeter te lang. Hier moet dus nog even de schaaf overheen. De overige kistjes zien er strak uit met het lijstje. Deze lijsten zijn nog ongeverfd en ook zal er nog een pootje onder de kistjes moeten, maar dat ga ik ter zijner tijd bekijken. Het zaagwerk is in ieder geval klaar.

Voor mijn projectkist heb ik tevens een mooie afwerking gemaakt voor de pootjes en hier direct de schakelaar voor het licht in verwerkt. Het wachten is nu op het schaafwerk van de glasplaat dat ik uit handen geef, waarna ik het laatste stukje lijst aan het glas kan bevestigen. Bij elke kist heb ik aan één zijde van het glas een lijstdeel gelijmd en die lijst voorzien van een knop, zodat de glasplaat makkelijk in- en uitgeschoven kan worden.

Het is niet de bedoeling van het project dat er dingen veranderd gaan worden in de doos, dus er komt nog wel een knipje die de glasplaat tegenhoudt.

Volgende acties voor ik kan gaan inrichten zijn: Verven van de lijsten en het aanbrengen van de batterijen en de verlichting. Daarna hoeft de kist niet meer op de kop gezet te worden en kan het inrichten beginnen.

M.K. Peta

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram