Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 4a deel 8

Hobbyblog

Er staat natuurlijk heel veel in de keuken. Ik heb geen plek genoeg, maar er gaan vele makke schapen in een hok. Dus ik maak van een smalle boekenkast een keukenmeubel. Hier kunnen onderdelen van het servies staan en ik leuk het op met allerhande voorwerpen.

In een keuken van een visrestaurant moet wel iets van schelpen en visnetten zijn. Aan een collega vraag ik om een paar knikkers die ik eerdaags kan voorzien van een netje om nog op te hangen. Met wat garen en spelden knutsel ik een stuk visnet in elkaar. Het hoeft niet veel te zijn, het gaat om de indruk en het tijdsbeeld.

Ik plak het net vast en maak een ketting van schelpen waarin al een gaatje zit en die we vonden op het strand van Vlissingen deze zomer. De jacht was eigenlijk geopend op miniatuur mosselschelpen, maar die vond ik nauwelijks. Deze zijn ook grappig en maken een mooi snoer. De voorraadpotten blijken net zo’n mooi ruitjesstofje te hebben als het tafelkleedje buiten. Die krijgen dan ook een mooi plekje. Een fles wijn er bij en klaar is mijn buffetkast.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram