Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 4a deel 2

Hobbyblog

De keuken bevindt zich onder het restaurant aan de Utrechtse gracht. Misschien niet de juiste locatie voor een bedrijfsruimte, twee verdiepingen onder straatniveau, maar in mijn diorama werd dit de plek voor de keuken. Dichterlijke vrijheid zullen we het maar noemen. Het gaat tenslotte om het plaatje, niet om het realistische van het geheel.

De keukenvloer is belegd met een rood / crème gemarmerde vloer. Aan het plafond is duidelijk de rioolbuis van de bovenliggende etages / de straat te zien. Deze rioolbuis komt uit in de gracht waar de andere kok de vis vangt voor het restaurant. Ah, gelukkig wordt er niet gekeurd door de inspectie. Mijn koks mogen hun gang gaan.

De keukenblokken heb ik al in huis, ik ga eens kijken hoe ik dit ga inrichten. Aan de achterwand heb ik twee lampen gemaakt en in de zijwand zit een plastic rand waardoorheen daglicht valt. Dit is een mogelijkheid die naar voren kwam vanwege het feit dat ik een kratje als diorama aan het inrichten ben. Vandaar ook het halve maanvormige doorkijkje: het handvat van het krat.

Aan de wand heb ik een decor-strip gemaakt in het motief van het vis servies dat ik in dit diorama verwerk. Het geeft een mooi kleuraccent aan het geheel. Als ik de kok klaar heb, kan ik pas zien hoe alles geplaatst kan worden in deze keuken. Hij moet genoeg ruimte hebben in deze niet al te ruime setting.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram