Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 4 deel 23

Hobbyblog

Water, het is een vak apart: watermanagement! De beide componenten zijn in de juiste dosering gemengd. Het is geroerd en begint al in te dikken. Ik kan proberen of ik het op het groene plateau kan gieten. Mooi, dat gaat goed. Het randje lijm houdt het water tegen.

Maar wat drupt daar…

Toch lekt er water langs de zijkant, waar ik een stukje plastic had gedaan om af te sluiten. Ik kan het niet stoppen, het diorama is niet meer toegankelijk!

Met een föhn probeer ik hitte onder het groene plateau te blazen. Want: door warmte gaat het mengsel sneller uitharden!

Hier word ik dus echt niet vrolijk van en het is niet omkeerbaar. Het plastic lijkt zelfs onder invloed van het mengsel te gaan buigen. Als het dan eindelijk droog is neem ik het diorama in handen en ontdek een grote plas vocht onder het diorama!

Wat ik al verwachtte met het groene oppervlakte: het plastic van het knutselkleed lijkt te smelten door het watermengsel. Het diorama snel boven de gootsteen geplaatst zodat de natte onderkant geen kwaad meer kon doen. Waar is al dat vocht vandaan gekomen? De gracht moet haast leeg zijn!

Conclusie: ik kan het water wel in een bad of teil gebruiken, maar niet op een groter oppervlak van plastic! Jammer. En dan zie ik opeens dat het water dat ik op de kade heb gelegd om daar duidelijk te maken dat de vis rechtstreeks uit de gracht komt… is bruin geworden! Hoe kan dat nu? Het water in de gracht is van hetzelfde mengsel en is gewoon helder.

Ik hoop dat het project niet te veel ´waterschade´ heeft.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram