Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 4 deel 22

Hobbyblog

Vandaag heb ik de kademuur afgewerkt met kleine strookjes die stenen moeten voorstellen. Als dat werkje klaar is kan ik het maken van modelbouw water uitproberen.

Op de laatste beurs die we bezocht hebben, heb ik een bus met glasheldere giethars en een toevoeging gekocht. Dit wil ik gebruiken om een laagje gestold water op de toplaag aan te brengen en zo meer een echt watereffect creëren.  Het goedje moet in een bepaalde verhouding worden gemengd en in een open ruimte worden gebruikt.

Als je verkeerd mengt kan het niet gaan stollen of zelfs bruin worden. Dus goed uitgemikt en het in een glazen pot buiten gemengd. Het ziet er goed uit, maar het duurt tussen de 1 en 3 uur voor het uitgehard is. Op dit moment is het veel te vloeibaar om uit te gieten op mijn groene bovenzijde. Intussen kan ik me buigen over de vraag: hoe belet ik het ‘water’ om langs de randen weg te spoelen?

Ik besluit om dan maar een paar stukjes plastic op cruciale plekken te plaatsen en aan de voorzijde een randje lijm uit het lijmpistool te plakken.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram