Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 4 deel 21

Hobbyblog

Het watertableau kan gemaakt worden. Om de ranken van het wier te kunnen ondersteunen, en meteen het wateroppervlakte steun te geven, besluit ik om satéstokjes in klontjes fimoklei te plaatsen. Dit geeft op de bodem meteen een beetje reliëf. Ook de bodemplakjes witte klei zijn droog en kunnen een kleurtje krijgen. Het beste resultaat om iets van grind te bevestigen is met een lijmpistool. En zo bewerk ik stukje voor stukje de open plekken op de bodemplaat. De bodemplaat moet zo goed als klaar zijn voor ik hem op zijn plaats zet. De lampjes kan ik pas plaatsen als de bodemplaat wel in het diorama is vastgezet, er zit geen extra ruimte in het snoer. De stukken plastic waar tegenaan ik de vissen bevestig komen al rechtop te staan door de satéstokjes. Ik maak nog wat witte fimo bolletjes die straks de luchtbelletjes van de vissen moeten voorstellen.

Een vis komt aan de vork, de andere vlak voor het schepnet. De rest zwemt snel weg. Het aantal klopt met het kookboekplaatje. Er komen stukjes wier aan de stokjes, die ik daarvoor eerst groen geverfd heb. Een paar autobanden, een fles en enkele kommetjes liggen op de bodem. Ook het bordje “Verboden te vissen” heeft nu zijn plek gevonden. Dan is mijn lijmpistool leeg en moet ik eerst tijd vinden om naar de stad te gaan. Gelukkig heb ik deze vooraan in het diorama nodig. Dus ik besluit om de bodem vast te maken in het kratje.

Voorzichtig prik ik het wateroppervlak op zijn plek vast aan de stokjes. De topjes knip ik af. De lampen krijgen een plekje aan de onderzijde van de toplaag. Ik dek ze af met wat groen. Het water komt de volgende keer aan de beurt. Maar voordat ik het water kan maken moeten ook de stenen aan de kaderand nog geplaatst worden. Wel hang ik alvast een fles boven en onder het oppervlak. Dat kan ik niet meer vergeten!

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram