Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 4 deel 17

Hobbyblog

Het is zondag te warm om naar buiten te gaan en iets actiefs te ondernemen, maar ik kan ook heel actief zijn op mijn stoel. Het diorama komt voor me op tafel te staan en dan moet ik een plan de campagne maken. Omdat mijn Utrechtse project “Vissoep” uit vele kleine vlakverdelingen bestaat moet ik er voor zorgen dat ik ook op de kleinste plekken mijn werkzaamheden kan afronden.

Ik begin met het bevestigen van de achtergrondplaat. Dan krijgt de opening in de bovenzijde een afdichting met plexiglas. Aan alle kanten kan nu het licht binnen vallen, wat straks voor bijzondere lichtspelingen kan zorgen.

Tot mijn verbazing kom ik er achter dat ik een deel van de zij-bekleding aan de verkeerde zijde heb beschilderd. Maar gelukkig heb ik het bord waarop nog wat verf lag, met huishoudfolie beschermd voor uitdroging, in de koelkast gezet, en gelukkig, na een week is de verf nog smeerbaar en kan ik alle plekken in het diorama die nog een likje behoeven verven.

Manlief boord een gaatje linksboven zodat ik daar de ingang kan maken voor het lichtsnoer. Ik probeer een lichtplan te maken. Dit moet zijn uitgevoerd voor ik een vloerdeel bevestig. Uiteindelijk kies ik voor 2 kaarsen op tafel, de geleiding van het snoer door het vloerdeel. 2 lampen in de keuken, dan door naar het terras, waar 1 lamp in een kastje gaat en de ander een lichtaccent gaat geven. De overige lampjes komen ergens in de gracht tot leven.

Het is even prutsen, maar dan blijkt het lichtplan werkbaar te zijn. Een grote stap gezet in miniatuur land!

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram