Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 4 deel 13

Hobbyblog

In Utrecht ben ik een restaurantje aan de gracht ingelopen om eens rond te kijken. Wat me meteen opviel waren de rioolbuizen die langs het plafond liepen en met stucwerk waren afgewerkt. Dat was een bijzonder kenmerkend detail en dat wilde ik ook aanbrengen in dit diorama.

Nu heeft mijn diorama, denk ik, iets wat je niet echt in Utrecht tegenkomt. Op het niveau van het wateroppervlak heb ik het restaurant geplaatst, maar niet de keuken. Omdat ik op het onderwaterniveau een ruimte had, heb ik daar de keuken apart gesitueerd. De rioolbuis maak ik in de onderwaterniveaukeuken (mooi scrabble woord) want daar zie je wel het plafond, in het restaurant zie je slechts de helft van de hoogte.

Het raam van de restaurantmuur snij ik er toch uit en zet er een stuk plastic in. Daarvoor een paar tralies, aan de binnenzijde een vensterbank.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram