Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 3 deel 6

Hobbyblog

Wat een pech, het terras dat ik heb gemaakt van klei is na het drogen kromgetrokken. Ach, je leert elke dag iets. Het dunne materiaal heb ik daarom maar onder een stapel boeken gelegd om weer de vorm terug te krijgen die ik het had gegeven: PLAT!

De boeken helpen niet genoeg en ik vraag me af of het ooit nog bruikbaar zal blijken te zijn. Zo jammer van het mooie resultaat van het gekleurde steenmotief als ik dit ook niet kan gebruiken. Kon ik de boom nog voor een ander project in de kast leggen, dat wordt toch iets lastiger als het materiaal krom is, waar kan ik het dan nog voor gebruiken?

Ik waag de sprong en met een klamme doek maak ik de klei aan de ongeverfde zijde langzaam vochtig. Als de klei begint af te geven lijkt het me nat genoeg en smeer de houten schaal (de ondergrond van het project) in met lijm. Dan leg ik het terrasje er op en druk het aan. Het floept meteen op en een boek kan ik er niet meer opleggen, aangezien er een rand zit om de schaal. Maar een grote glazen koekjespot biedt uitkomst. De koekjes waren al op en ik kon hem vullen met water. Dit past prima in de houten schaal en het terras kan geen kant meer op. Na een week durf ik de pot met water te verwijderen. De lijm is krachtig genoeg en de klei zit strak op zijn plek. Een onderdeel van de bodem zit op zijn plek. Hoe zou het verlopen met de invulling van de rest?

terras-op-plek

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram