Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 3 deel 5

Hobbyblog

Dit 3e project wordt een heel moeilijke klus. Ik doe het mezelf aan maar wil de uitdaging ook om te kijken of dit kan. De kok in dit project dat “Nagerechten” heet, staat op een trap en die trap maakt dat het project meer de hoogte dan de breedte in moet gaan.

Omdat hij vreselijk gaat morsen met de vla zet ik de trap, zoals ik eerder al aangaf, in de tuin op het terras. Maar een terras moet wel aangekleed worden. Dus ik besluit een boom te maken. Van een grillig gevormd stuk tak (decormateriaal uit een bloemstuk) ga ik deze boom maken.

Ik gebruik hiervoor bloemdraad om de takken te vormen. Aan het bloemdraad bevestig ik met bruin bloementape verlichting. Daarna knip ik uit crêpepapier blaadjes en lijm deze op kleine stukjes gebogen bloemdraad. Af en toe plak ik daar een appeltje tussen. Deze takjes met blad bevestig ik met bloementape aan de grote takken. De witte stukjes die nog zichtbaar zijn van het stammetje verf ik bruin.

Door het gewicht op het kromme takje is het een tuitelboom geworden. Ik bekijk of het past in mijn project en dan blijkt hij niet op de door mij gewenste plek te kunnen staan. Maar daar kan ik misschien een creatieve oplossing voor vinden. Dus ik besluit de boom niet in het stukje tuin te gaan zetten, maar, door de boom in een pot te zetten, deze op het terras te plaatsen. Dat kan, maar het terras wordt nu zo overvol dat de kok nauwelijks meer ruimte overhoudt. Dat is toch ook weer niet de bedoeling. En hoe jammer ook, de boom wordt in de kast gezet, die kan misschien een volgend project opfleuren.

Het is geen verloren werk, maar slechts niet geschikt voor dit project.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram