Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 3 deel 2

Hobbyblog

Aangezien het een knoeiboel wordt met deze kok, en hij ook nog eens erg hoog op een trap staat, lijkt het me een goed idee om hem met z’n rotzooi buiten de deur te zetten.

Naar buiten dus, en daarvoor heb ik een bodemplaat nodig. Er is weer een geweldige hulp die zich daarop heeft toegelegd, Robert. Waarvoor dank.

Robert heeft op mijn verzoek een ronde schijf met opstaande rand gemaakt. Ik heb de antiekbeits er al voor klaar staan. Misschien wordt hij dit weekend dus nog in de beits gezet.

Je gaat natuurlijk niet buiten op een houten vloer staan, dus ik maak voor deze kok een mooi terrasvloertje. Na z’n geknoei kan er zo een emmer met sop overheen en schoon is het weer. En dus maak ik van klei op een plastic schijf, die in de houten schijf past, een dunne laag welke het terras gaat worden. Met een reliëfkaart druk ik daar een steentjesmotief in.

Als de kleilaag droog is kan ik de steentjes gaan schilderen en ik kies voor vele verschillende kleuren acrylverf die ik te pas en te onpas door elkaar meng. Het geheel heb ik toen het droog was van een laklaagje voorzien.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram