Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 3 deel 12

Hobbyblog

Het tableau waar de kok op staat, moet een terras/plaatsje achter de keuken voorstellen. De kok knoeit te veel om binnen te blijven. Om duidelijk te maken dat hij de keuken ontvlucht is wil ik ook op dit kleine stukje tableau toch de suggestie wekken van een stukje keuken.

Daar heb ik weinig ruimte voor en ik moet me beperken tot een deur. Maar in dit geval maak ik er een deur in twee delen van. Het bovenste deel staat open, zodat je ook vanuit de keuken zijn actie kunt bekijken.

De muur en deur maak ik van een stuk karton. De eerdere poging om dit te bekleden met klei is niet gelukt (kromtrekken) en dus maak ik een nieuw exemplaar. Ik snij de deur uit het karton en plaats deze terug met een bloemdraad als bevestiging en draaipunt.

Ik bekleed het met een grauw gekleurd stuk papier. Dit is tevens de voegkleur voor het metselwerk. De stenen maak ik van een eierdoos. Ik snij repen uit de rechte stukken van de doos. Deze repen verf ik in diverse steenkleuren. De steen-strips snij ik in hele en halve stenen. Deze plak ik op de buitenzijde van de keukenwand. De deur krijgt wat accenten om diepte te creëren. Voor de oplettende kijker is er een fout te bespeuren. Om de keuken in te kunnen vanaf het terras maak ik een stoepje om de hoogte te overbruggen.

Aan de binnenzijde, de keukenkant, beplak ik het grauwe papier met een tegelmotief. De deur geef ik hier een crème kleur. Het handvat maak ik van een paar oorbellen van mijn moeder. Dat past mooi bij dit project omdat ook het kookboek van haar is geweest.

 

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram