Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 3 deel 10

Hobbyblog

De kok op het plaatje van het Margriet kookboek, die bij de nagerechten hoort, heeft er een knoeiboel van gemaakt. De pan met vla staat op de grond, hij heeft met zijn pollepel de vla opgeschept en is daarmee in de knoop geraakt. Als hij eenmaal bovenop een trap staat overziet hij het geheel en komt dan tot de conclusie dat er van alles is vastgeplakt in de vlastroom die vanaf de pollepel de pan inloopt.

Een deegrol, een steelpan en een citruspers. Dit is vast niet de bedoeling bij het bereiden van het nagerecht dat hij aan het maken is! Ik heb de kok op de trap gezet, nu had ik de maat die ik nodig had. Vanaf zijn uitgestoken hand heb een stuk bloemdraad in de vorm gebogen die de vla moest krijgen. De deegrol, pan en citruspers heb ik bevestigd aan dit draad. Daarna heb ik er gele fimoklei omheen gemaakt en er voor gezorgd dat de vla om de pollepel heen kan.

Deze vlastroom heb ik in de oven gehard. Daarbij heb ik meteen spetters vla gemaakt, die kan ik straks overal op plakken.

vla-geknoeiM.K. Peta

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram