Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 2 deel 5

Hobbyblog

Voor de aankleding van het diorama hebben we op het strand bij Bergen enkele foto’s gemaakt om een idee te krijgen van hoe de einder er aan alle zijden uitziet. Ten slotte woon ik niet dicht bij zee en moet ik het hebben van plaatjes.

Aan de binnenzijde van de doos heb ik eerst met potlood aangegeven waar de horizon moest komen. Daarna heb ik de lucht lichtblauw geverfd met acrylverf. Hier overheen heb ik accenten aangebracht van wit, geel, donkerblauw en lila. Ik heb het met een stuk keukenpapier in elkaar gewreven en daarna accenten aangebracht met wit. Ik heb geen hand voor het maken van luchten, maar ik denk dat het redelijk is gelukt.

De strook zee die zichtbaar is heb ik eerst een blauw/paarse kleur gegeven en toen dit droog was heb ik een groen/blauwe kleur aangebracht en wit accenten voor de schuimkoppen van het rollende water.

De zandkleur zit nu op de wanden. Op de bodem wil ik eerst bubbeltjes plastic aanbrengen. Dit plastic wil ik met de zandkleurige verf beschilderen alvorens ik het voorzie van echt zand. Door het bubbeltjes plastic hoop ik een oneffen strand te verwezenlijken.

De omlijsting van de doos heb ik een grijs/witte kleur gegeven.

[fgallery id=21 w=450 h=385 t=0 title=”Diorama zandtaartjes”]

M.K. Peta

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram