Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 2 deel 17

Hobbyblog

Het diorama was klaar, maar al snel merkte ik dat details ´s avonds niet meer goed te zien waren. Lichtjes op het strand? In het hele proces had ik bedacht dat lampjes op het strand niet nodig waren. Maar nu het diorama daar staat wil ik er ook iets meer van kunnen zien.

Ik het er eens over nagedacht. Ik wil geen draden over het plafond/de lucht. Maar mijn website heeft natuurlijk niet voor niets de titel “creativity and ideas”. Dus dat idee kwam!

Een verlaagd plafond/lucht en daartussenin de lampjes. Op die manier wil ik dan een sterrenhemel suggereren. Met een stuk karton, een boormachine, verf, spietjes en lijm ging ik aan de slag.

Aan de achterzijde van het diorama kwam een opening voor het snoer. In het stuk karton boorde ik 12 gaten voor de lampjes. Daarna maakte ik met verf (die ik weer op kleur moest mengen) weer een lucht zoals voorheen. De voorzijde maakte ik schuin, zodat je niet raar in de ruimte kijkt van de verlaagde bovenzijde en je een rand licht ziet.

Het verlaagde gedeelte moest onder de bovenzijde worden geplakt waarbij er ruimte voor de lampjes overbleef, ik heb dit opgelost door een aantal spietjes van schilderijen (die ik nog had liggen) te gebruiken. Aan de achterzijde van het diorama (buitenkant) heb ik het batterijdoosje bevestigd.

Het resultaat geeft een beeld van koks die in de avondschemering nog steeds met hun zandtaarten bezig zijn.

Ik heb een foto om een indruk te geven, maar die is van slechte kwaliteit. Binnenkort ga ik het diorama aanbieden aan de fotograaf om een serie mooie foto´s te maken.

diorama-met-verlichting

 

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram