Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 2 deel 1

Hobbyblog

Het tweede kokproject is aangevangen. Het gaat om zandtaartjes deze keer.

In het Margriet kookboek staan diverse plaatjes van koks die zandtaartjes bakken. Mijn plan was om de kok met de kruiwagen vol zand en de kok die zandtaarten aan het bakken is te gaan maken. Ik ben zelfs al bezig om een kruiwagen te maken van latjes.

Maar toen het frame klaar was en de eerste klei bevestigd…

kwam ik tot de ontdekking dat dit niet de kok was die naast de kok met kruiwagen zat, maar die van een paar bladzijden daarvoor. Geen man overboord, we gaan gewoon zandtaarten bakken, die andere twee plaatjes zijn ook het maken meer dan waard.

Het wordt dus de kok die in het zand zit te bakken, en het kleine kokje dat huilend probeert om ook zo’n mooie taart te bakken. Het zand voor het strand heb ik meegenomen uit Bergen aan Zee. Daar heb ik ook mini schelpen gezocht. We hebben foto’s gemaakt van de einder en die ga ik op de achterzijde van de kist schilderen.

Het geheel is niet uitbundig van kleur, maar daar breng ik veranderingen in met mooi gekleurde taarten. Een paar potten verf op het zand zorgt voor wat extra kleur. Ook een aantal zeemeeuwen die rondvliegen, die kunnen mooi vergezeld worden door mijn vliegende varken. Allemaal zelf te maken… veren gaan sparen! En in de verte misschien een vuurtoren en strandhuisjes.

M.K. Peta

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram