Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 9

Hobbyblog

Gisteren heb ik het kookboek tevoorschijn gehaald en heb ik alle bladzijden met plaatjes waar een kok op staat genoteerd. Dat zijn er 91!

Vandaag heb ik achter de bladzijdenummers ook gezet of het een kok in staande positie, liggend of zittend betrof. Ik heb zelfs zwemmende koks in de aanbieding! Maar het eerste project betreft een keukenopstelling met een fornuis.

Dat lijkt makkelijk, maar niets is minder waar. Er zijn 2 plaatjes waarbij er echt met een fornuis gewerkt wordt. Veel kooksituaties worden gedaan op een houtvuur, een petroleumstelletje,  staand aan een tafel, bewegend in de ruimte, maar niet echt een situatie waarin een fornuis een belangrijke rol speelt.

Ik kom uit op het plaatje van blz. 177, Moezen & compotes.

De kok staat dubbelgeklapt boven de pannen te roeren. Zijn hele bovenlichaam is dus boven de pannen gesitueerd. De benen die niet op het tekeningetje staan moeten daarom wel erg lang worden. Er is maar 1 arm zichtbaar, wat doet die andere arm?

Dat zijn dingen die ik nu ga uitdenken. Hoe lang worden de benen, wat doen zijn armen, hoe zou de kok er driedimensionaal uitzien? De koks hebben veelal heel kleine voetjes, die zullen iets groter moeten worden, anders kan ik ze niet laten staan, maar verder wil ik de grappige sfeer van de tekeningen in stand zien te houden. Een hele uitdaging dus.

Nu eerst maar eens ruitjespapier voor me neer leggen en gaan schetsen.

* Gezocht: Petroleumstelletje (miniformaat), laddertjes, trappen (dubbel)

M.K. Peta.

16-2-2013

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram