Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 24

Hobbyblog

Klik op de foto voor een vergroting.

Het zit niet goed met het label dat ik wil maken voor het project. Ik wil namelijk een label maken die aan de zijkant van het project komt te hangen waarop dan een afbeelding staat uit het kookboek. De afbeelding die ik heb nagemaakt.

In een workshop heb ik geleerd hoe ik geplastificeerde bedrukte labels kan maken met papieren labels, inkt en clear embossing poeder. Onderaan ziet u hiervan een voorbeeld. De label met het varkentje. 

Met de zelfde techniek probeerde ik menigmaal om een mooi label te maken met de afbeelding van Moezen en Compotes. Het mislukte steeds. Lag het aan het papier, de eisen die ik stelde…? Ik weet het niet, nog niet. Maar een ding weet ik wel. Ik moet NU een label hebben, want het project is zo goed als klaar.

En vanmorgen wist ik het opeens. Het moet niet van papier, veel te kwetsbaar. Want iedereen die het project gaat bekijken neemt de label ter hand en gaat hem vergelijken met het project. Hout, dat was de oplossing en ik dook meteen de schuur in. En daar vond ik een dunne plaat board. Volgens mij uitermate geschikt en ik ben aan de slag gegaan. Eerst een klein stukje geprobeerd en dat ging prima. Ik kon er zelfs een gaatje in maken met een perforator! Ik was helemaal gelukkig.

En met een papieren label als voorbeeld voor de maat heb ik met een stanleymes mijn houten label uitgesneden. Een gaatje er in en het plakken en plastificeren kon beginnen!

Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat. Het mag gezien worden.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram