Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 17

Hobbyblog

Het is zover, het bewerken van de doos, de uiteindelijke keuken, is begonnen. Het behang in de uitvoering met Oud Hollandse tegeltjes zit er in. Het plafond is groen geverfd, de plafondbalk ligt op maat klaar om geverfd te worden. De locatie voor de lamp is bepaald en het gaatje voor de elektrodraden zit in de achterzijde.  

En het vloertje? Ik had een zwart/wit geblokt tegelvloertje gekocht. Glimmend plastic (een soort van placemat idee) maar dit past eigenlijk niet bij de sfeer die ik zoek voor dit project. Nu gebruik ik houten roerstaafjes om een planken vloertje te leggen.

Intussen heb ik weer diverse soorten fruit gemaakt van FIMO klei en ben ik bezig geweest om het label te maken welke later aan het diorama komt te hangen met daarop de tekening van het tafereel zoals het in het Margriet kookboek staat.

Het maken van een label is in zo verre gelukt dat het procedé werkt, maar ik ben nog niet tevreden over de kleurstelling en afwerking. Nu ik de techniek beheers ga ik verder experimenteren.

Om het doosje met de batterijen kwijt te kunnen heb ik bedacht dat ik het diorama pootjes ga geven. Dan kan het batterijgedeelte mooi onder de vloer komen. En de pootjes maak ik van mooie kastknoppen.

dioramakist-project-1

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram