Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 16

Hobbyblog

Vandaag naar Koekange geweest om eens te zien wat ik met het lichtplan voor dit project kan doen. Ik wil graag dat het met led licht verlicht wordt, maar wel met batterijen gevoed. Het diorama moet makkelijk verplaatst kunnen worden dus geen snoeren en stekkers.

Ik heb me helemaal laten voorlichten over de diverse soorten ledlampjes en de sterktes. Tevens is mij voorgedaan hoe ik bereken hoeveel volt ik mag toelaten op de lampjes, hoe ik via het toepassen van een weerstand de boel veilig kan maken.  Het solderen is voorgedaan en er is een sortering van + en – draden, weerstandjes, ledlampjes en een soldeerbout meegegeven.

Nu nog op zoek naar een houder voor de batterijen en een schakelaartje. Dan het geheel keurig wegwerken in een houder aan de zijkant van het diorama en klaar is kees. Heerlijk, hoe makkelijk dat klinkt. De waarheid zal wel wat weerbarstiger zijn.

De queeste gaat door, stapje voor stapje komen we er en intussen leren we weer een heleboel technieken.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram