Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 15

Hobbyblog

 

kookboekjeDaar is ´íe dan, het mini Margriet kookboek. En wat ontzettend leuk om dit te maken van foto´s die ik via scan of het web heb verkregen. En je herkent ook de inhoud als echt.

Een must voor dit project!

Vanmorgen dook manlief het bed in toen ik ging ontbijten. Ziek als hij was (bijna longontsteking)  had hij de hele nacht op de bank doorgebracht en regelmatig heen en weer gelopen beneden. Hij wilde mij niet wakker houden met zijn hevige hoesten. Toen ik dan beneden kwam zag hij geen bezwaar meer om de echtelijke sponde op te zoeken. Ik kon het dan ook niet over mijn hart krijgen om hem dan weer te storen na het ontbijt. Ik besloot om dan maar te gaan kleien met de Fimo klei. Ik had weer nieuwe ideeën opgedaan en probeerde nu ook de binnenkant van een citroen te kleien, zodat ik plakjes citroen kon snijden. Maar bij het snijden deukte steeds de rol weer een beetje in, jammer.

Het zelfde deed ik met champignons. Ik had een rol met het silhouet van champignons gemaakt om in plakjes te snijden. Ook nu zag ik de rol steeds afvlakken bij het afsnijden. Opeens bedacht ik me dat het wellicht handiger zou zijn als de rol half uitgehard zou zijn.

Ik deed alle fruit en groenten die ik klaar had, inclusief de rol met champignonplakjes in de oven. Na 15 minuten haalde ik het rolletje er uit. Ik kon met gemak de plakjes snijden. Het materiaal was stevig, maar niet te hard. Prima idee! Nog 15 minuten terug in de oven en klaar.

Toen de klei hard was ging de deur open en kwam manlief binnen. Mijn beurt om weer naar boven te kunnen!

M.K. Peta

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram