Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 12

Hobbyblog

De kok heb ik eerst voorbehandeld met Gesso. Daarna heb ik met olieverf de huidskleur aangebracht en de koksbroek blauw geverfd.

Het is uitproberen wat handig is, ik denk nu, nadat het na een week nog niet droog is, dat ik beter voor andere verf kan gaan die eerder droogt. Nog maar even wachten dus.

Intussen heb ik op het internet gezocht naar plaatjes van oude merken. Sunlight, van Nelle, e.d. Hiervan maak ik met QuarkXPress een layout voor een wikkel/doosje. Dit zet ik om in een PDF, waarna ik er een foto van maak in Photoshop. Misschien omslachtig, maar het werkt. Ik heb de foto´s zo miniatuur kunnen maken en deze in Word geplakt en geprint. Ik kan nu zoveel doosjes maken als ik wil.

Ook voor een kookboek, het liefst een Margriet kookboek, dat op tafel komt te liggen zoek ik naar plaatjes op het internet. Lukt dat niet, dan ga ik delen van het bestaande kookboek scannen en verwerken naar een minikookboek. Hetzelfde wil ik gaan doen met een krant. Ergens ligt dan een krant stel ik me voor, misschien wel in de schillenmand of in de kattenbak…

Genoeg om uit te zoeken, genoeg om te doen. Tijd is het enige obstakel, maar daarin komt binnenkort meer ruimte.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram