Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 11

Hobbyblog

Intussen heb ik een lijfje gemaakt door een frame op te zetten van metaaldraad voor bloemstukjes. Ik heb een uitsteeksel gemaakt waar de hals begint, zodat ik de kop aan de romp kan bevestigen als deze droog is.

Het frame voor het lijfje heb ik op de tekening gelegd om de verhoudingen te bewaren. Zo kon het meteen in de juiste positie gezet worden. Het eerste resultaat beviel me niet helemaal, dus ik ben overnieuw begonnen, waarna ik er beter over te spreken was.

De draden voor de armen en de borstkas had ik in een driehoek gevouwen waar omheen ik een stuk keukenpapier vouwde. Dit zette ik weer vast met een stuk behangafplakband. Op deze manier had ik een mooie basis om op te kleien. De armen en benen voorzag ik ook van een laagje papier en tape. Het scheelde meteen in de hoeveelheid klei die ik nodig had.

Het lichaam kreeg vorm en ik liet het op zijn billen zittend drogen. Na een week was het droog, maar had het lichaam meteen platte billen. Dit kon ik oplossen door het bij het aanhechten van het hoofd meteen mee te nemen in het kleien. Ik nam de stok uit het hoofdje en drukte de opening die zo ontstond, vol met soepele klei. Hierin drukte ik de metaaldraden die ik had laten uitsteken uit de romp. Dit concept werkte.

Daarna was het zaak om het hoofd met de romp in een nette overgang te laten overvloeien. Hier had ik de oplossing van de halsdoek gepland. En het resultaat was prima. Ook een schortje en billen werden aangebracht waarna het geheel weer kon drogen.

Lijkt het? Het is even wennen, en het is allemaal nog wit, maar ik denk dat ik het plaatje behoorlijk benader.

kok-project-1De kok is gedroogd en hier rust hij met zijn hand op een piepschuim ei. Het is heel licht in gewicht. Met een dotje lijm blijft hij straks wel boven/voor zijn fornuis hangen/staan.

M.K. Peta

februari 2013

Kok uit kookboek van Margriet.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram