Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Kok project 1 deel 10

Hobbyblog

Hier is de kok aan het fornuis. Hij hangt dus voorover over het fornuis. Daarnaast mijn tekening van de kok van top tot teen. En het uitproberen van het kleien. Ik ben begonnen met een stokje waaromheen een propje aluminiumfolie komt. Daaromheen begint het draperen van stukjes klei. En nu een 3D effect zien te maken. Een kok met een gelukzalige grijns! Onder de indruk van zijn moezen. Ik heb oogjes gehaald. Helaas waren er alleen ogen voor beren. Maar dat gaan we dan maar gewoon proberen. De kok heeft toch zijn ogen toegeknepen. Op het laatst moet er een koksmuts op de kop komen. Dat valt vies tegen. Het wordt een buitenboordmodelletje. Volgende week proberen we gewoon een nieuwe kop te maken. Oefening baart kunst.

Er gaat veel denkwerk gemoeid met het creëren. Ik kijk om me heen in winkels, hoeveel koks je dan opeens ziet. Moet hij stoffen kleding hebben? Moet dit of moet dat…? Natuurlijk moet er niets, het is zoals ik het bedenk. En ik heb bedacht dat ik het hele kokje klei. Het enige dat er misschien aan komt is een schortlint om te strikken.

De oproep voor een petroleumstel werd meteen beantwoord en deze is te vinden bij Wim van Soest die vele miniaturen maakt waaronder fraaie leren koffers en tassen. En de trap en/of ladder zou een mooie klus zijn voor mijzelf werd aangegeven.

Het gezoek/de vraag levert wel weer een leuk idee voor een workshop op.

M.K. Peta

23-2-2013

Zoekwoord: Margriet kookboek

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram